Realisaties

Edilkamin

Sinds haar oprichting in 1963 is Edilkamin uitgegroeid tot de belangrijkste firma in de kachelsector. Met meer dan 50 jaar ervaring, een capaciteit om geavanceerde producten te ontwikkelen, 6 productie-eenheden in Italiƫ en in het buitenland, en talrijke verkoopkantoren wordt Edilkamin door de meest veeleisende en trendgevoelige gebruikers gewaardeerd.

In Italiƫ bestaat de verkooporganisatie uit een netwerk van Geautoriseerde Resellers, die zeer talrijk over het land verspreid zijn. Het hoofdkantoor van EDILKAMIN bevindt zich in een modern pand in Lainate (Milaan), waarvan de eerste drie verdiepingen door een enorme toonzaal ingenomen worden. Een centrale uitbating van 52.000 m2 bevindt zich in Cremona. Het is hier dat verwerkte producten aankomen en geassembleerd worden, om haarden en kachels te verwezenlijken.

Een fundamenteel onderdeel van de haarden, dat de prestaties ervan aanzienlijk verbetert, is gietijzer. Edilkamin is de enige firma in deze sector die haar eigen gieterij heeft, waar ze zeer betrouwbaar en hoogstaand gietijzer vervaardigt. Het gieten gebeurt in mallen onder druk, waardoor de kwaliteit van het gietijzer aanzienlijk verhoogt en de levensduur ervan naar 20 tot 25 jaar gaat. Staal heeft daarentegen een levensduur van ongeveer 10 jaar.

In Bresca (een regio die gespecialiseerd is in marmer) wordt de bekleding gerealiseerd (van het snijden tot het verpakken van de platen). Hier worden de producten verwerkt met de meest moderne machines, in combinatie met ambachtelijk vakmanschap.

Catalogus pelletkachels